Veilig betalen

Snelle levering

Bel voor depanage ter plaatse

Rubber rupsen en rupsbanden op een mini graver

Rubberen rupsen en rubbertracks

Bent u op zoek bent naar rubberen rupsen en rubbertracks voor uw graafmachine, skid steer, hoogtewerker of dumper ? Wij beschikken over een ruime voorraad waar u zeker de geschikte rubberen rupsband voor uw machine zal vinden. Al onze JANSSENTRACK-rubberen rupsen zijn samengesteld met niet gerecycleerde rubber en geharde metalen elementen. De plaatsing van de stalen kabels gebeurt volgens het gebruik van de “continious belt”-technology. 

  • {{ item }}
Prev {{getCount(count)}} Next

Please select brand!

Please Select Model!

No result found!

Magazijn met rekken gevuld met rubberen rupsen en rubber tracks voor graafmachines.

Rubberen rupsbanden en rubber tracks voor diverse merken

De JANSSENTRACK rubberen rupsbanden zijn compatibel met o.a. volgende machinemerken: AIRMANN, BOBCAT, CASE, CATERPILLAR, DAEWOO, DOOSAN, HANIX, HITACHI, HYUNDAI, IHI, JCB, KOBELCO, KOMATSU, KUBOTA, LIBRA, MOROOKA, NEW HOLLAND, O&K, PEL-JOB, SAMSUNG, SCHAEFF, TAKEUCHI, TEREX, VOLVO, YANMAR, NEUSON…

Identificatie van een rubbern rups

Om er voor te zorgen dat de juiste rubber track geleverd wordt voor uw minigraver, dient men eerst de maten van de rubberen rupsband te bepalen. In eerste instantie trachten we deze te achterhalen met behulp van het merk en het type van de machine.
Deze gegevens zijn steeds terug te vinden op het identificatieplaatje dat aan de machine hangt. Indien het onmogelijk blijkt om het type van de machine te achterhalen, dan dient men de maat van de rubberen rupsband te identificeren.

Rubberen rupsen worden in het algemeen gekenmerkt door 3 parameters (C x A x B):

  • De breedte van de rupsband (C)
  • De stap/steek van de rupsband (A)
  • Aantal schakels/nokken/elementen (B)

Deze informatie is doorgaans terug te vinden op het binnenste vlak van de rubberen track (D).

rubberen rups en track voor graafmachine met aanduiding van de maten
rubberen rups voor graafmachine waarop de maat van de rubber track wordt getoond.

Voorbeeld:

Een Kubota U20-3 is uitgerust met een rubberen rupsband type 250x47x84.
In dit geval hebben de cijfers volgende betekenis:

  • “250” komt overeen met de rupsbreedte van 250mm
  • “47”: is de steek van de rups uitgedrukt in millimeter
  • “84”: komt overeen met het aantal schakels van de rups

Een aangenamer rijcomfort met de “short-pitch” (korte steek) rubber tracks

De meeste minigraafmachines kunnen uitgerust worden met rubberen rupsen type “long-pitch” (lange steek) of met een equivalente “short-pitch” (korte steek) rupsband.

stuk van een rubberen rups of rubber track voor een graafmachine om het verschil aan te tonen tussen short pitch en long pitch rupsen.

De aanwezigheid van langere schakels (nokken) is typerend voor een long-pitch rups. Daar waar een short-pitch rups dan weer beschikt over kortere schakels, waarvan de lengte van de schakels ongeveer de helft is van de corresponderende long-pitch schakels. Opdat de short-pitch rubberen rups uiteindelijk toch dezelfde lengte zou hebben als de long-pitch, wordt de kortere steeklengte gecompenseerd met de aanwezigheid van een dubbel aantal schakels die korter bij elkaar staan. Zodoende worden de onderste rollen steeds ondersteund. Dit resulteert uiteindelijk in minder vibraties en trillingen tijdens het rijden.

Bij JanssenTrack geloven we dat rijcomfort en productiviteit samen gaan, daarom leveren wij uitsluitend de short-pitch rupsbanden daar waar mogelijk.

Waarom kiezen voor  JanssenTrack rubber tracks

Reeds 60 jaar zijn wij actief in het rijwerk, waarvan 20 jaar ervaring met de import van rubberen rupsen. Onze rubberen tracks worden rechtstreeks bij producenten besteld, wat ons toelaat om scherpe prijzen aan te bieden. Dankzij onze grote voorraad aan rijwerkonderdelen zijn wij steeds in de mogelijkheid om snel te leveren. Indien nodig verzorgen we de plaatsing voor u : op werf of bij ons in de werkplaats.

Contacteer ons gerust indien u meer wenst te weten over onze producten en dienstverlening.